Tydzień minął mi niesamowicie szybko.Szykując w czwartek wieczorem dzieciom plecaki do szkoły zastanowiłam sie przez chwilę jaki jutro dzień.Wydawało mi się,że czwartek.Gdzies jeden dzień zaginął mi po drodze.
A więc znowu weekend.I dobrze,bo wreszcie jest trochę więcej czasu,który można poswięcić dzieciom , pomieszkac w domu i na blogu...
W międzyczasie zrobiłam mlekowca.Ciasto nie wymaga pieczenia ani specjalnych umiejętnosci kulinarnych.Ale jaki efekt.Satysfakcja z jedzenia murowana.No chyba ,że ktos nie lubi smaku mleka w proszku i kawy.Dla mnie to połączenie to niesamowita mieszanka.
Składniki:
-2 jajka
-1 żółtko
-2 szkl. mleka w proszku
-4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w pół szkl.gorącej wody
-0,5 szkl.cukru
-2 serki homogenizowane waniliowe
-1 masło
-2 paczki biszkoptów okrągłych
-kawa rozpuszczalna
Masło miksujemy z cukrem,dodajemy jajka.Następnie powoli dodajemy serek i mleko w proszku.Dokładnie wyrabiamy i dodajemy chłodna żelatynę.
Rozpuszczamy kawę i moczymy biszkopty.Układamy warstwami.
Biszkopty,masa,biszkopty ,masa.
Mniam,palce lizać.....
Brzmi smakowicie.... Szkoda, że nie mam serków i biszkoptów. A zakupy już zrobione. Ale nic to przy okazji kupę co trzeba i z pewnością spróbuję :D
OdpowiedzUsuńchetnie bym sprobowala, ale nie widzialam tutaj serkow homogenizowanych; mozna je zastapic serem Philadelphia (tym na serniki) i ile potrzeba w gramach?
OdpowiedzUsuńmmmmniam, mmmmniam ;))
OdpowiedzUsuńArtdeco-w gramach to będzie 500g.Ja akurat teraz dałam 400g, bo nie zauważyłam i kupiłam 2 serki po 200 g.Jakies oszukane....
OdpowiedzUsuńBrzmi i wygląda niezwykle smakowicie. Z pewnością wypróbuję ten przepis :)
OdpowiedzUsuńMiłego wieczoru.
Upiekłam dziś piernik z Twojego przepisu.
OdpowiedzUsuńWyszedł REWELACYJNY!!
skuszę się za tydzień na Twoją nowość.
dzięki
Stula..Cieszę się,że piernik się udał.A na tego mlekowca tez Cię namawiam bardzo.Jakbyś chciała o coś zapytać to pisz na gg 6371632.Pozdrawiam Agnieszka
OdpowiedzUsuńKiedy pisałam pierwszy komentarz nie było jeszcze zdjęć, a teraz muszę pozachwycać się porcelaną i obrusikiem - cudowny komplet!
OdpowiedzUsuńI ciasto fotogeniczne ;)
Joanno,dziękuję Ci bardzo...
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda pysznie i pewnie tak samo pychotliwie smakuje :o)
OdpowiedzUsuńPrzepisik powędrował do moich kuchcikowych zapisek :o)
Świetny kompozycja kubkowo-serwetowa.
Pozdrawiam ...
Migot-zaręczam ,ze smakuje niesamowicie.Dobrze jest namoczyć tak troszke lepiej biszkopty w kawie,wtedy bardziej ją czuć.Ja,ze wzgledu na dzieci,tylko na sekunde włożyłam ciacho do kawki...
OdpowiedzUsuńludzie- jakie pyszności, a ja jestem jeszcze przed śniadaniem...przepisy wypróbuję i dam znać jak wyszło
OdpowiedzUsuńWłaśnie zrobiłam Twój mlekowiec, mniam, mniam...idealny na lato:-) Dziękuję za przepis.Trafiłam na Twoją stronę, gdy szukałam innych niż wszystkie przepisów na małosolne. Słynę wśród znajomych z różnych dziwnych wersji małosolniaków. Pozdrawiam ciepło-Ania
OdpowiedzUsuńyou are really a excellent webmaster. The site loading velocity is amazing.
OdpowiedzUsuńIt sort of feels that you're doing any unique trick. Also, The contents are masterwork. you have done a fantastic job on this subject!
My web blog ... how to download movies
You're so interesting! I don't believe I've read through anything like this before. So wonderful to find somebody with genuine thoughts on this issue. Really.. thanks for starting this up. This web site is something that's needed on the web, someone with a bit of originality!
OdpowiedzUsuńHave a look at my webpage cheap cigarettes
Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
OdpowiedzUsuńI've been trying for a while but I never seem to get there! Thanks
Also visit my web site :: free iphone
onlinecasino.co.at monotone, "It-'s-got-to-be-done-and-it-'s-dogged-that-does-it, seem to make our very doubts melodious. For this reason it is obvious
OdpowiedzUsuńmy webpage casino online
Also visit my webpage :: casino online